VIDA COACHING EN NATUURVOEDING

Louisa Hernandez-Tobias is natuurvoedingsadviseur. Na jarenlang te hebben gewerkt als productiebegeleider en contentmanager voor verschillende grote uitgeverijen zoals De Geus in Breda en Malmberg in Den Bosch, besloot ze haar hart te volgen en startte ze in 2017 haar eigen coaching praktijk voor persoonlijke ontwikkeling. Twee jaar later verdiepte ze haar kennis met de  opleiding tot natuurvoedingsadviseur. Deze rondde ze in 2019 met succes af en begon ze met natuurvoedingspraktijk Vida. Louisa is moeder van vier kinderen en woont met haar kinderen, man en hond in Breda.

“Voeding is mijn passie. Bewustzijn over wat de aarde ons te bieden heeft probeer ik dagelijks aan mijn kinderen door te geven. Dat is hun toekomst. Zuinig zijn op alles wat de natuur ons voortbrengt hoort daarbij. Respect voor mens, dier, aarde en milieu zijn mijn kernwaarden en ook die van natuurvoeding. Als coach adviseerde ik cliënten al op leefstijl. Voeding werd een steeds groter onderdeel daarvan.”

Coronavirus van dier op mens

Het coronavirus is een infectie die is ontstaan bij dieren en is overgedragen op de mens. Met alle gevolgen van dien. Het sterkt Louisa in de boodschap die ze heeft voor mensen over natuurvoeding. “Ik adviseer, geef voorlichting en workshops over natuurvoeding en alles wat daar mee te maken heeft. Ik wil mijn kennis en ruime ervaringen delen. En vooral bij de basis beginnen en kinderen inspireren en begeleiden. Mensen voorlichten over wat ze zelf kunnen doen om vitaler te worden, meer energie te voelen en aan hun gezondheid te werken.”

Workshops stil gelegd

Corona treft ons allemaal, zeker degene die erg ziek zijn en de familieleden die helaas al afscheid hebben moeten nemen van geliefden of bekenden. Daarnaast heeft het nu en zeker in de toekomst een flinke impact op ons maatschappelijk en economisch leven. “Ik heb mijn workshops en voorlichting in de klas moeten stopzetten. Logisch en  erg jammer, juist omdat deze workshops en voorlichting je voeding en daarmee je lichaam optimaal kan ondersteunen in deze tijd waarin gezondheid voorop staat. Het maakt je dan ook creatief.”

Vloggen over natuurvoeding

Zo is Louisa gestart met vloggen over natuurvoeding. Online kunnen adviesgesprekken gewoon doorgang vinden. “Natuurlijk is het fijner om mensen persoonlijk te zien en te spreken. Maar we begrijpen allemaal dat dat in deze situatie nu even zo is.”

De impact voor haar net gestarte praktijk is groot. Haar man is ook zelfstandige en kan op dit moment – vanuit huis – nog doorwerken als bouwtechnisch tekenaar. Dat betekent dat de zorg voor de kinderen op dit moment overdag op Louisa terecht komt. “Het grootste deel van de dag ben ik bezig om mijn oudste drie kinderen te begeleiden bij hun schoolwerk, terwijl een bijna 2 jarige peuter aan mijn been hangt. Voor mij is het heel bijzonder om de kinderen op zo’n manier zo dichtbij te zien groeien en ontwikkelen. Zien waar ze op vastlopen en waar ze in stralen. Ik zie het ook als een kans dat we nu zo dicht bij elkaar mogen zijn en voel nog meer verbinding. En ik kan nu yoga en meditatie in de lessen verweven, dat zie ik echt als een toegevoegde waarde die ze niet kennen vanuit school. Toch merk ik dat deze dagen ook best wat energie kosten, de combinatie juf en werk, bedoel ik dan. Mocht deze situatie nog langer gaan duren zal ik zeker meer dingen moeten gaan oppakken, want nu komt er weinig geld binnen. Het belangrijkste is dat ik vertrouwen voel dat ik nu in een periode van zaaien zit – achter de schermen opbouwen – om straks te gaan oogsten.”

Youtube-kanaal gestart

De periode van quarantaine heeft Louisa ook tot nieuwe initiatieven aangezet. Samen met haar kinderen plaatst ze filmpjes op Youtube. “Het is een hele leuke manier om samen met de kinderen ideeën te bedenken wat we op dit kanaal doen. Het eerste filmpje waarin mijn dochter Nova paashaantjes maakt staat al online.”

Louisa was vlak voor de coronacrisis al met veel partners in gesprek om samen te werken op het gebied van advies, coaching en voeding. “Hopelijk kunnen we hier – als de crisis achter de rug is – alsnog mee aan de slag. We hopen dan te beginnen met kleinschalige workshops, want de ‘anderhalvemetermaatschappij’ zal voorlopig nog wel even bestaan. Ook als de maatregelen langzaam worden afgebouwd.”